+421 907 120 519 | i[email protected] 

Pretek malých plemien KK Anička Košice 2006

1.júl sa na pôde kynologického klubu Anička niesol v priateľskej atmosfére Pretekov malých plemien podľa skušobných poriadkov ZMMP a SMP 1. Toto podujatie ešte nemá dlhú tradíciu, ale aj v tomto roku si na východ prišli s košičanmi zmerať sily pretekári zo západu Slovenska. Stretli sa tu nadšenci a chovatelia pracovne vedených štvornohých kamarátov malého vzrastu. V prevahe boli zástupcovia plemena bradáč malý, súťažili aj teriéry a v hanbe nezostali ani strední pudlíci.

Obloha bola z rána dosť zamračená, no pred obedom už kde tu prekúkalo slniečko. Oblaky sa nám nad hlavami preháňali počas celého dňa, ale nakoniec sa to zaobišlo bez dažďa. Počasie nám prialo aj keď vietor na stopách prácu psíkom trocha sťažil.

Pred obedom sa začala druhá časť zápolenia. Videli sme krásne výkony v poslušnosti, ktoré všetkých divákov mohli len utvrdiť v tom čo všetko sa môže naučiť každý malý, či väčší psík pri troche trpezlivosti a správnom prístupe. Najväčší údiv a úsmev na našich tvárach vyvolali špeciálne cviky húževnatých, malých nezbedníkov. Hravo si poradili s rozlišovaním predmetov, ale najväčší potlesk sa niesol vzduchom hneď po výkone prvého psíka v disciplíne stráženie predmetu psovoda. ENDY z Čiperky predviedol, že k taške jeho Janky sa približovať veru nevypláca. Strážil ju ako lev. Nebyť náhubku figurant by veru pocítil zopár ostrých zúbkov. Ani ostatní malí bradáči a teriéry v sebe nezapreli srdce bojovníkov a tvrdých strážcov. Nebojácnosť a schopnosť ubrániť sa nechýbala ani čiernej pudlíčke BLACKIE.

Po krátkej prestávke a občerstvení sa teto ročník pretekov blížil ku koncu. Chýbalo už len konečné vyhlásenie víťazov od pána rozhodcu. Začal kategóriou ZMMP. Tretie miesto obsadila Michaela Burianová s pudlíčkou SISSI, druhé miesto patrí dvojici Peter Sorger a Parson FAN FÁN TULIPÁN Paleur. Prvé miesto si k ďalším oceneniam pripísali Silvia Cesnaková a LÍZA Idanský potok. V kategórii SMP 1 na treťom mieste skončila dvojica Jana Šramková a ENDY z Čiperky, druhá bola Daniela Chrenková s CLÁROU Sivý tieň, a prvé miesto si za perfektný výkon zaslúžili Ing, Anton Kadnár a BURKY Music amica.

Poďakovanie patrí organizátorom a tiež všetkým sponzorom, ktorý podporili toto podujatie a prispeli tak k peknému a bohatému ukončeniu ďalšieho ročníka pretekov. Smutný nebol nikto, lebo nejaká drobnosť sa ušla každému, cenu útechy si odniesol aj posledný pretekár.

Zuzana Barlová – kk Anička